تولید گوشت مرغ در نقطه ثبات: بررسی وضعیت و برنامههای آتی
تولید گوشت مرغ در ماههای اخیر به نقطه ثبات رسیده است. معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم حسننژاد، بیان کرد که بازسازی زنجیره تولید گوشت مرغ، عامل اصلی این پایداری بوده و این روش موفقیتآمیز به زودی برای ترمیم زنجیره تولید گوشت قرمز نیز به کار گرفته خواهد شد.
وظایف و اهمیت تولید پروتئین حیوانی
حسننژاد تاکید کرد که تامین پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه از وظایف اصلی معاونت امور تولیدات دامی است. نیاز مستمر سفره مردم به این محصولات ایجاب میکند که تولید در بخش دام به صورت پیوسته و بدون وقفه ادامه یابد.
تنوع و اهمیت تولید گوشت مرغ
معاون امور تولیدات دامی به اهمیت تولید گوشت مرغ به دلیل دارا بودن حلقههای متعدد اشاره کرد و افزود که ارتباط هماهنگ و معنادار این حلقهها امکان تولید مستمر و خطی را فراهم میکند.
چالشها و راهکارها
نوسانات بازار و نارضایتی تولیدکننده و مصرفکننده در ابتدای سال ۱۴۰۲ از چالشهای اصلی این بخش بوده است. حسننژاد اعلام کرد که وزیر جهاد کشاورزی در نخستین اقدام خود، دستورات لازم برای تامین بهموقع نهادهها را صادر کرده است. همچنین، بازسازی گله مرغ مادر و اجداد نیز از دیگر اقدامات مهم وزارت جهاد کشاورزی بوده است.
آمار تولید و صادرات
به گفته حسننژاد، پس از بازسازی و افزایش تولید در گلههای مرغ مادر و اجداد، اکنون به آمار بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه جوجهریزی در ماه رسیدهایم که این میزان تولید بیش از ۲۴۰ هزار تن گوشت مرغ را ماهانه برای کشور تامین میکند. در سال جاری نیز ۶ هزار تن مرغ صادر شده است.
تولید تخممرغ و شیر
حسننژاد میزان تولید تخممرغ در سال ۱۴۰۲ را یک هزار و ۳۴۰ تن اعلام کرد که از این میزان، ۱۳۶ هزار تن به بازار صادراتی راه یافته و هدفگذاری صادرات برای سال جاری ۲۰۰ هزار تن است. همچنین، سالانه ۱۲ میلیون تن شیر در کشور تولید میشود که با ظرفیتسازی، نیاز صنایع لبنی کشور به طور کامل تامین میشود.
تولید گوشت قرمز
ظرفیت تولید ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور وجود دارد و با اتخاذ سیاستهای تشویقی، وزارت جهاد کشاورزی به دنبال افزایش این میزان است. در زمستان گذشته، یک میلیون تن نهاده به صورت مدتدار برای پروار کردن دام در اختیار دامداران و عشایر قرار گرفته است. همچنین، در سال ۱۴۰۳ با اجرای سیاستهای حمایتی و استفاده از ظرفیت قانون بودجه، شرایط برای افزایش تولید گوشت قرمز فراهم خواهد شد.با توجه به اقدامات و برنامههای وزارت جهاد کشاورزی، انتظار میرود که تولیدات دامی کشور به ویژه در زمینه گوشت مرغ و قرمز به طور مستمر افزایش یابد. این اقدامات نه تنها نیازهای داخلی را برآورده خواهد کرد، بلکه به تقویت صادرات نیز کمک شایانی خواهد نمود.
سئوالات متداول (FAQ)
1. **چه عواملی باعث ثبات در تولید مرغ شدهاند؟**
– بازسازی زنجیره تولید گوشت مرغ و تامین بهموقع نهادهها از جمله عوامل اصلی ثبات در تولید مرغ هستند.
2. **آیا افزایش تولید گوشت مرغ به صادرات نیز کمک کرده است؟**
– بله، در سال جاری ۶ هزار تن مرغ صادر شده است و این نشان از افزایش تولید و تقویت صادرات دارد.
3. **چگونه تولید تخممرغ در سال ۱۴۰۲ بوده است؟**
– در سال ۱۴۰۲ میزان تولید تخممرغ یک هزار و ۳۴۰ تن بوده که از این میزان، ۱۳۶ هزار تن به بازار صادراتی راه یافته است.
4. **ظرفیت تولید گوشت قرمز در کشور چقدر است؟**
– ظرفیت تولید گوشت قرمز در کشور ۹۰۰ هزار تن است و وزارت جهاد کشاورزی با اتخاذ سیاستهای تشویقی به دنبال افزایش این میزان است.