مصرف سالانه مرغ گوشتی در کشور به ۲.۵ میلیون تن میرسد
بنابر آمار اتحادیه مرغداران گوشتی: مصرف سالانه مرغ گوشتی در کشور بین ۲.۴ تا ۲.۵ میلیون تن است.
محمدعلی کمالی سروستانی، عضو اتحادیه مرغداران گوشتی، بیان کرد: بر اساس سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی، افزایش جوجهریزیها و تولید مرغ گوشتی به منظور تثبیت بازار در دستور کار قرار گرفته است. این سیاستها به گونهای تنظیم شدهاند که تولیدکنندگان با وجود افزایش تولید، متحمل زیان نشوند. برای همین منظور، دریچه صادرات باز شده است.
به گفته وی، با توجه به سیاست افزایش جوجهریزی، خرید حمایتی برای تأمین ذخایر داخلی باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین مازاد تولید به بازارهای هدف صادر شود تا علاوه بر پایداری تولید، درآمد ارزی نیز حاصل شود.
کمالی سروستانی افزود: هماکنون ظرفیت تولید و زیرساختهای مرتبط با مرغ گوشتی، شامل جوجه یکروزه، کارخانههای جوجهکشی و خوراک دام، بیش از ۳ میلیون تن در سال است. این در حالی است که مصرف مرغ کشور در حدود ۲.۴ تا ۲.۵ میلیون تن است. در صورت افزایش بهرهوری، امکان رقابت در بازارهای هدف وجود خواهد داشت.
وی تأکید کرد: با در نظر گرفتن مصرف داخلی مرغ، جوجهریزی ماهانه حداکثر ۱۳۵ تا ۱۴۰ میلیون قطعه کافی است. البته میزان جوجهریزیها در ماههای مختلف متفاوت است.
پرسشهای متداول:
چقدر مرغ گوشتی در ایران مصرف میشود؟
– حدود ۲.۴ تا ۲.۵ میلیون تن در سال.
سیاست وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تولید مرغ چیست؟
– افزایش جوجهریزی و تولید به منظور تثبیت بازار و جلوگیری از زیان تولیدکنندگان.
آیا ایران مرغ صادر میکند؟
– بله، مازاد تولید مرغ گوشتی به بازارهای هدف صادر میشود.