مقالات

سندروم مرگ ناگهانی در جوجه های گوشتی

سندروم مرگ ناگهانی در جوجه های گوشتی

مرگ ناگهانی یکی از شایع ترین سندروم های شناخته شده در بین طیور و جوجه هاست. برای بسیاری از صاحبان صنعت طیور و مرغداران در جهان پیش آمده که یک روز بر سر مرغ های خود حاضر شوند و ببینند که تعدادی از آنها از بین رفته اند!

مرگ ناگهانی در طیور عوامل بسیاری دارد مثل سکته قلبی،معمولا پرندگان از جمله مرغ ها با یک تشنج کوتاه،انتهایی،بال کوبنده میمیرند!علت آن حمله قلبی است.

این حملات ناشی از استرس است،بنابراین جوجه ها به دلیل ضایعات میکروسکوپی در اطراف عضله قلبشان مستعد چنین حملات قلبی هستند.

چند عاملی که در سکته قلبی پرندگان تاثیرگذار هستند عبارتند از:

حساسیت های نژادی و وراثت،این عامل در بین نژاد های مختلف متفاوت است ممکن است بعضی از نژادها مستعد این بیماری باشند و بعضی نژادها کمتر مستعد بروز این بیماری باشند.

مورد دوم،عوامل محیطی مانندصدا،تراکم،تنش حرارتی یا اثرات متقابل است.

طبق نظر محققین زمانی که نوردهی بیشتر باشد،سکته قلبی در بین طیور کاهش میابد و زمانی که نور کمتر باشد احتمال بروز سکته قلبی افزایش میابد.

بنابراین رژیم های نوری هم عامل مهمی به شمار می آیند و اثر شدیدی روی عملکرد آنها دارند.

عواملی مانند سرعت رشد،پروتئین های جیره،چربی ها،دانه غلات،ویتامین ها و…روی وقوع سکته موثرند.

بنابراین کمیت و کیفیت پروتئین و خوراک در کاهش بروز سکته قلبی تاثیرگذار هستند.

چند راه حل برای پیشگیری از بروز سکته قلبی و مرگ ناگهانی در طیور:

باید حتما از دانخوری و آبخوری های اتوماتیک استفاده شود تا نیروی انسانی برای پر کردن دانخوری ها به داخل سالن ها تردد نکنند و کارها بصورت خودکار و اتوماتیک انجام شود تا دخالت و رفت و آمدهای نیروی انسانی کاهش یابد.

تعداد دانخوری ها و آبخوری ها باید کافی باشد تا مرغ ها هیچگاه در صف آب و دان قرار نگیرند و دچار استرس نشوند.

ممکن است برخی از مرغ ها بصورت مادرزادی دارای نارسایی قلبی باشند بنابراین بعضی از مرغ ها حساس تر و صدمه پذیرترند.

اگر به نکات گفته شده توجه بیشتری شود و مدیریت پیشگیری ها بصورت جمعی انجام شود با ایجاد فضایی سالم و آرام برای مرغ ها میتوان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *