افزایش ۵۷ درصدی شاخص قیمت تولیدکننده در صنعت مرغداری
طبق اعلام مرکز آمار، شاخص قیمت تولیدکننده مرغداریهای صنعتی کشور در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۵۷.۸ درصد افزایش داشته است. این شاخص در تمام فصول سال ۱۴۰۲ روند افزایشی داشته و بیشترین تغییرات در فصل بهار و کمترین افزایش در فصل زمستان ثبت شده است.
افزایش شاخص قیمت تولیدکننده مرغداریها
شاخص قیمت تولیدکننده مرغداریهای صنعتی کشور در سال ۱۴۰۲ به عدد ۱۳۲۵.۵ رسیده است که نسبت به سال قبل ۵۷.۸ درصد افزایش یافته است. در تمامی فصول سال ۱۴۰۲، میانگین شاخصهای چهار فصل منتهی به فصل مورد نظر در مقایسه با سال قبل با افزایش مواجه بوده است. بیشترین تغییرات این شاخص مربوط به فصل بهار با ۸۸.۷ درصد و کمترین آن مربوط به فصل زمستان با ۵۷.۸ درصد افزایش بوده است.
تورم سالانه در صنعت مرغداری
تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی نسبت به سال قبل (تورم سالانه) به ۵۷.۸ درصد رسیده است که در مقایسه با تورم سال گذشته (۷۶.۶ درصد) ۱۸.۸ واحد درصد کاهش یافته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداریهای صنعتی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۵۷.۸ درصد افزایش داشته است.
بررسی محصولات مختلف مرغداری
بیشترین افزایش شاخص محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در این سال نسبت به سال قبل مربوط به جوجه یکروزه با ۱۰۰.۷ درصد و کمترین افزایش مربوط به تخم مرغ خوراکی با ۲۵.۴ درصد بوده است.
تغییرات شاخص قیمت در استانهای مختلف
در سال ۱۴۰۲ شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی نسبت به سال قبل در همه استانها افزایش داشته است. بیشترین درصد تغییر شاخص مربوط به استانهای اردبیل و کرمان به ترتیب با ۱۲۵.۴ و ۸۲.۱ درصد و کمترین درصد تغییر شاخص نسبت به سال قبل مربوط به استانهای تهران و یزد به ترتیب با ۲۷.۲ و ۳۲.۲ درصد بوده است.
این افزایش شاخص قیمت تولیدکننده نشاندهنده چالشهای اقتصادی پیش روی صنعت مرغداری و مرغداران است. برای مدیریت بهتر و کاهش تاثیرات تورم، تولیدکنندگان مرغداریهای صنعتی باید به دنبال راهکارهای بهینهسازی تولید و کاهش هزینهها باشند.