اخبار

افزایش ۲۰ درصدی تولید مرغ در کشور و پیش‌ بینی صادرات مجدد مرغ در ماه‌ های آتی

تولید مرغ و صادرات مرغ

افزایش ۲۰ درصدی تولید مرغ در کشور و پیش‌ بینی صادرات مجدد مرغ در ماه‌ های آتی

تولید مرغ در کشور نسبت به سال گذشته با افزایش چشم‌ گیری روبرو شده است. به گفته مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی، این افزایش ناشی از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر توسعه جوجه‌ ریزی بوده و اکنون حجم تولید مرغ بیش از نیاز مصرف داخلی است.

تولید مرغ

 

افزایش تولید مرغ و برنامه‌ ریزی برای مازاد تولید

محمد علی کمالی سروستانی، مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی، در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد که براساس آمارهای سامانه سماصط تا تاریخ ۱۰ آبان ماه سال جاری، ۵۱ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام شده است. همچنین انتظار می‌رود تا پایان ماه آبان این رقم به ۱۵۰ میلیون قطعه برسد. با این حجم از جوجه‌ریزی، تولید ماهانه مرغ کشور به طور میانگین به ۲۴۰ تا ۲۴۵ هزار تن رسیده است که با توجه به سرانه مصرف، این میزان تولید مازاد بر نیاز داخلی محسوب می‌شود.

قیمت‌ گذاری و تاثیر آن بر قیمت تمام‌ شده مرغ

کمالی سروستانی قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را بالای ۳۰ هزار تومان اعلام کرد. به دلیل نوسانات قیمت جوجه یکروزه که به طور مستقیم بر هزینه‌های تولید تاثیر می‌گذارد، تفاهم‌نامه‌ای با انجمن جوجه یکروزه منعقد شده است. بر این اساس، قرار است در آبان ماه، ۱۴ میلیون قطعه جوجه با قیمت ۲۴ هزار تومان در اختیار مرغداران قرار گیرد تا هزینه‌های تولید مدیریت شود.

کمبودی در بازار عرضه مرغ وجود ندارد

پرورش مرغ گوشتی

به گفته مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی، با در نظر گرفتن جمعیت ۸۵ میلیونی کشور و همچنین حضور مهاجران در ماه‌های اخیر، کمبودی در عرضه مرغ مشاهده نمی‌شود. این امر به دلیل افزایش تولید و سیاست‌های جوجه‌ریزی گسترده بوده که نسبت به سال گذشته حدود ۱۹ تا ۲۰ درصد رشد داشته است.

ضرر و زیان مرغداران به دلیل قیمت‌های پایین‌تر از نرخ تمام‌شده

کمالی سروستانی اظهار داشت که قیمت هر کیلو مرغ زنده در شش ماه نخست سال ۵۸ هزار تومان و در مهرماه ۵۷ هزار تومان بوده است. از آنجا که این قیمت‌ها از هزینه تمام‌شده تولید کمتر هستند، مرغداران با ضرری معادل ۱۴۶۵ میلیارد تومان روبرو شده‌اند. او تاکید کرد که قیمت هر کیلو مرغ زنده با احتساب هزینه‌های تولید و جوجه ۲۵ هزار تومانی به ۶۵ هزار و ۸۰۰ تومان می‌رسد، و برای پایداری تولید، باید قیمت‌ها به نحوی باشند که هزینه‌های تولید را جبران کنند.

پیگیری برای رفع محدودیت‌ های صادرات مرغ

 

صادرات مرغ

کمالی سروستانی در ادامه افزود که برای پایداری صنعت مرغداری، باید قیمت‌ها در سطحی باشند که تولیدکنندگان بتوانند با آرامش تولید کنند. او اظهار کرد که قیمت‌های اجباری و دستوری راهکار تنظیم بازار نبوده و باید قیمت‌های حمایتی مشخص شوند تا تولیدکنندگان به حاشیه امنی دست یابند. مشاور اتحادیه همچنین اعلام کرد که تلاش‌ها برای رفع محدودیت‌ های صادراتی مرغ ادامه دارد. به گفته او، در شش ماهه نخست سال، ۸۶۰۰ تن مرغ از سوی اتحادیه و بخشی نیز توسط زنجیره‌ها صادر شده است. در صورت رفع محدودیت‌ها، صادرات ماهانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون قطعه مرغ نیز امکان‌پذیر خواهد بود.


پرسش‌های متداول

  1. چرا تولید مرغ در سال جاری افزایش یافته است؟
    به دلیل سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی و افزایش جوجه‌ریزی‌ها، تولید مرغ نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ درصد رشد داشته است.
  2. آیا قیمت مرغ زنده متناسب با هزینه‌های تولید است؟
    خیر، به دلیل قیمت‌های فعلی، مرغداران با ضرر روبرو هستند، زیرا قیمت هر کیلو مرغ زنده کمتر از هزینه تمام‌شده تولید به فروش می‌رسد.
  3. آیا برنامه‌ای برای صادرات مرغ در آینده وجود دارد؟
    بله، در صورت رفع محدودیت‌های صادراتی، پیش‌بینی می‌شود که ماهانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون قطعه مرغ به خارج از کشور صادر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *